Persoane interesate

15 November 2012

Din seria - sunt un exemplu prost.

Astazi vreau sa abordez un subiect extrem de sensibil pentru mine - imaginea proprie. Doamne, cat imi e de greu sa scriu chestiile astea in romana, parca nu se leaga cuvintele, asa ca imi cer scuze in avans pentru romengleza.

De cand mi'am facut blogul, mereu primesc o gramada de comentarii prin care mi se transmite ca sunt foarte draguta/frumoasa. Nu ma intelegeti gresit, apreciez fiecare litera si fiecare like, doar ca.. eu nu pot sa vad asta. Motivul pentru care am ales sa pornesc acest blog este un fel de "shock therapy", sa invat sa ma accept asa cum sunt.

Ba mi se pare ca am nasul prea mare, ca din partea dreapta am buzele mai pline, ca ochiul stang e prea cazut. Inainte sa'mi incep activitatea in mediul online nu acceptam sa mi se faca fotografii, am ani de zile in "intuneric", nici nu mai stiu cum aratam. Si acum am acelasi tic, ma ascund, ma intorc, bag privirea in jos.

Mereu am avut o parere proasta despre felul in care arat. Si nu pot spune ca sunt sechele, nu mi'a zis nimeni niciodata ca as fi urata/grasa/ca arat aiurea. De unde porneste chestia asta, naiba stie. De cand m'am apucat de exercitii fizice a devenit si mai rau. Pe parcursul liceului am avut 60+ kg cu toate ca am fost un copil slab. Acum, la 50 mi se pare ca'i si mai rau, ca muncesc in fiecare zi degeaba si ma simt vinovata de fiecare data cand mananc, cu toate ca am o dieta destul de sanatoasa.

Sunt incoerenta si vreau sa explic motivul acestei postari: NU FACETI CA MINE! Spuneti'va in fiecare zi ca sunteti frumoase si acceptati orice compliment cu zambetul pe buze. Fiti mandre de orice realizare, cat de mica. Fie ca e vorba de o nota buna, o codita de liner perfecta sau ca inca mai aveti energie sa iesiti in oras dupa o zi plina.

Despre mine.. nu ma consider complexata, doar o idee tacanita, si o spun cu mana pe inima. Am momente de "claritate", dar sunt cam rare si incerc sa tin de ele cat pot de mult. Acum nici nu stiu cum sa fac - sa ma fortez sa ma uit in oglinda mai mult, sau sa o acopar o perioada? Doamne, sper sa nu se inteleaga ca as cersi complimente, doar ca am vrut sa abordez subiectul asta de ceva timp, poate nu's singura in situatia asta.

Concluzia acestui ramble fara sens e una foarte generica: "love yourself the way you are", cu bune si cu rele. Daca am fi toti perfecti (gen Stepford Wives), lumea asta ar fi tare plictisitoare, nu'i asa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Join me on Facebook Follow me on Twitter Follow me on Pinterest Follow me on Lookbook Follow me on Instagram